Busan en de weg naar Jeju
Blijf op de hoogte en volg Esther
17 September 2017 | Zuid-Korea, Jeju
Na weer genoten te hebben van een heerlijk uitgebreid ontbijt (luxer hotel is hier blijkbaar ook ontbijtbuffet) gingen we weer een volle dag op pad. Bestemming: Gyeongju, een UNESCO stad waar een hoop te zien is. De bus genaamd Esther Altena stond al voor, en dat bleek een privébusje te zijn, uitgedost als wat wij een prima karaoke bus hebben genoemd. Onze gids had er zin in, en we twijfelden allen een beetje of we niet Ushi voor ons hadden..maar nee, dit was de real deal. We bezochten eerst de Seokguram Grotto, waar je een Boeddha in een grotachtige ruimte kunt zien. We hebben een dakpan gekregen waarop we een wens konden zetten als geschenk aan het bruidspaar. Vervolgens naar de Bulguksa tempel, waar diverse belangrijke relikwieën liggen. Een korte stop gemaakt bij een astronomische sterrenkijktoren voordat we naar de nabijgelegen koningsgraven reden. Hier liggen belangrijke koningen en koninginnen van tijdens de Silla dynastie, die rond 700 na Christus haar einddagen had. Na een bezoek aan het verdwenen paleis Donggung en de nog bestaande Wolji pond konden we de opgravingen bewonderen in het museum. Nadat we bij het hotel waren afgezet, gaf Ushi ons nog een eettip voor in de avond mee. Het was een restaurantje waar we op de grond zaten, maar het gebarbecuede vlees was heerlijk! Moe maar voldaan ons bedje in gedoken.
15 september. Op naar Jeju. Althans, dat hopen we. We kregen te horen dat typhoon Talim, die richting Japan gaat, ook een staartje achterlaat op Jeju. We krijgen geen bericht van cancellation, dus reizen naar de luchthaven en hopen op het beste. Bij aankomst direct al het bericht vertraging. Wachten dus. Uiteindelijk in totaal 2,5 uur vertraagd, op een vlucht van nog geen uur. Gelukkig stond er wat te drinken voor het ongemak. En gelukkig dat we alsnog de lucht in mogen. De piloot waarschuwt al voor turbulentie, en dat was inderdaad wel nodig. Met windstoten van 13 meter per seconde en 2 luchtzakken later staan we uiteindelijk op de grond. We wachten op de huurauto's en rijden naar ons hotel. De super vriendelijke eigenaar brengt ons naar een restaurant. Al snel na het eten gaan we naar bed, want zo'n reisdag breekt je op. Maar we klagen niet. We zijn er, op tijd voor de bruiloft..!
17 September 2017 - 22:26
A.C.M. Slappendel:
Hallo allemaal,
Jullie beleven zoveel, kan gewoon niet op de details ingaan.
Wat een geweldige reis en belevenis wederom.
Het zijn veel bijzondere dingen die jullie meemaken, in ieder geval "ietsjes"
meer dan ik dit weekend samen men mijn zussen in Deventer meegemaakt
hebben, maar.......verschil moet er zijn, toch!?! Blijf genieten.
Liefs Jeannette .
18 September 2017 - 15:04
Nicky Timmermans:
wat een belevenissen en dan moet de bruiloft nog komen, geweldig!
groetjes,
Nicky