Busan en de weg naar Jeju - Reisverslag uit Jeju, Zuid-Korea van Esther Altena - WaarBenJij.nu Busan en de weg naar Jeju - Reisverslag uit Jeju, Zuid-Korea van Esther Altena - WaarBenJij.nu

Busan en de weg naar Jeju

Blijf op de hoogte en volg Esther

17 September 2017 | Zuid-Korea, Jeju

Hallo allemaal! Het was inmiddels 13 september in Busan. de verjaardagen voorbij en tijd om Busan te ontdekken. Daarvoor hadden we Buti, de Hop on Hop off bus waar je voor een prikkie 3 verschillende routes door de stad kon nemen. We begonnen de dag vroeg, want er was een behoorlijk programma. Stop 1 was bij het UN Memorial, waar de graven van oorlogsslachtoffers te zien waren. Daar hadden we een half uur voor de volgende HoHo kwam, dus genoeg tijd om even rond te kijken. Toen weer een stukje door en verder naar de groene route, wat een speciale natuur route is. We bekeken de Oryukdo Islands, kleine eilandjes in zee die wisselend omhoog komen afhankelijk van het tij. Ze hadden er ook een skywalk, waar je met speciale schoentjes over een glazen brug kan lopen die over zee is gebouwd. De uitleg die ik nu schreef was langer dan de brug, maar goed, het was leuk om te doen. Via het beroemde Haeundae strand, waar we wat streetfood aten, gingen we door naar route 3, waar we de Haedong Yonggungsa tempel bezochten. De locatie aan het water is al prachtig, maar ook de tempel zelf is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Na een korte stop in het UN Peace park door naar de laatste stop. We bezochten hier diverse markten, waaronder de Jagalchi fish market. Na een korte pauze met wat bier en zelfs een wijntje (!) eindigden we de tour bij de Bupyeong Kkaktong night market. We hebben diverse heerlijke hapjes gescoord bij allerlei kraampjes, waaronder fried rice, gefrituurde garnalen en hotteok (typische pannenkoekjes met honing en noten waarvoor iedereen nog een keer terugkeerde).

Na weer genoten te hebben van een heerlijk uitgebreid ontbijt (luxer hotel is hier blijkbaar ook ontbijtbuffet) gingen we weer een volle dag op pad. Bestemming: Gyeongju, een UNESCO stad waar een hoop te zien is. De bus genaamd Esther Altena stond al voor, en dat bleek een privébusje te zijn, uitgedost als wat wij een prima karaoke bus hebben genoemd. Onze gids had er zin in, en we twijfelden allen een beetje of we niet Ushi voor ons hadden..maar nee, dit was de real deal. We bezochten eerst de Seokguram Grotto, waar je een Boeddha in een grotachtige ruimte kunt zien. We hebben een dakpan gekregen waarop we een wens konden zetten als geschenk aan het bruidspaar. Vervolgens naar de Bulguksa tempel, waar diverse belangrijke relikwieën liggen. Een korte stop gemaakt bij een astronomische sterrenkijktoren voordat we naar de nabijgelegen koningsgraven reden. Hier liggen belangrijke koningen en koninginnen van tijdens de Silla dynastie, die rond 700 na Christus haar einddagen had. Na een bezoek aan het verdwenen paleis Donggung en de nog bestaande Wolji pond konden we de opgravingen bewonderen in het museum. Nadat we bij het hotel waren afgezet, gaf Ushi ons nog een eettip voor in de avond mee. Het was een restaurantje waar we op de grond zaten, maar het gebarbecuede vlees was heerlijk! Moe maar voldaan ons bedje in gedoken.

15 september. Op naar Jeju. Althans, dat hopen we. We kregen te horen dat typhoon Talim, die richting Japan gaat, ook een staartje achterlaat op Jeju. We krijgen geen bericht van cancellation, dus reizen naar de luchthaven en hopen op het beste. Bij aankomst direct al het bericht vertraging. Wachten dus. Uiteindelijk in totaal 2,5 uur vertraagd, op een vlucht van nog geen uur. Gelukkig stond er wat te drinken voor het ongemak. En gelukkig dat we alsnog de lucht in mogen. De piloot waarschuwt al voor turbulentie, en dat was inderdaad wel nodig. Met windstoten van 13 meter per seconde en 2 luchtzakken later staan we uiteindelijk op de grond. We wachten op de huurauto's en rijden naar ons hotel. De super vriendelijke eigenaar brengt ons naar een restaurant. Al snel na het eten gaan we naar bed, want zo'n reisdag breekt je op. Maar we klagen niet. We zijn er, op tijd voor de bruiloft..!

• 17 September 2017 - 22:26

A.C.M. Slappendel:

Hallo allemaal,
    Jullie beleven zoveel, kan gewoon niet op de details ingaan.
    Wat een geweldige reis en belevenis wederom.
    Het zijn veel bijzondere dingen die jullie meemaken, in ieder geval "ietsjes"
    meer dan ik dit weekend samen men mijn zussen in Deventer meegemaakt
    hebben, maar.......verschil moet er zijn, toch!?! Blijf genieten.
    Liefs Jeannette .

• 18 September 2017 - 15:04

Nicky Timmermans:

wat een belevenissen en dan moet de bruiloft nog komen, geweldig!

groetjes,
    Nicky